Wedstrijdzwemmen

De afdeling wedstrijdzwemmen bestaat uit zo’n vijftig actieve wedstrijdzwemmers en nog een aantal masters (oudere zwemmers).

Binnen het wedstrijdzwemmen proberen we iedereen plezier te laten beleven aan een van de gezondste sporten die er is.

Momenteel bestaat de helft van de actieve zwemmers uit leden van 12 jaar en jonger.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wedstrijdzwemmen, of wil je meer weten over wedstrijdzwemmen, stuur dan een e-mail aan: wedstrijd@zwemclubdeventer.nl

Wat is wedstrijdzwemmen?

Zwemmen deden de mensen al ver voor onze jaartelling. In Nederland werd in 1870 de eerste zwemvereniging opgericht. Zwemmen is tegenwoordig, na atletiek, de tweede sport op de Olympische Spelen.

Er worden voor jong en oud op allerlei niveaus wedstrijden georganiseerd. Aan welke wedstrijden je kunt meedoen is afhankelijk van je zwemtalent.

Competitiewedstrijden

Hieraan kun je meedoen als je het niveau hebt behaald om bepaalde programma’s te mogen zwemmen. Elk seizoen zijn er vijf competitiewedstrijden. Aan het begin van het seizoen staan de data van deze wedstrijden al vast. In principe mag je je hiervoor niet afmelden (alleen in hele urgente situaties). Onze vereniging zwemt in de regionale D-competitie in de 1e klasse. Hieronder zitten nog de 2e en 3e klasse. Daarnaast zijn er ook nog drie landelijke competities (A,B en C). Wanneer we promoveren gaan we dus naar de landelijke C-competitie en wanneer we degraderen gaan we naar de D-competitie 2e klasse.

KNZB-competitie

In de KNZB competitie bestaan er verschillende klassen. Deze vallen te verdelen in de landelijke klassen en regionale klassen. Meer informatie: http://www.knzb.nl

De trainingen

Zondag (Borgelerbad) 09:00 – 10:00: Petra Hillenius