Studentenzwemmen

Speciaal voor voltijds studenten aan het MBO, HBO of Universiteit in de leeftijd van 16 t/m 30 jaar, biedt Zwemclub de IJsel studentenzwemmen aan.

Als student ben je druk met je studie, je sociale contacten en vaak ook een bijbaan. Dan is het moeilijk om tijd vrij te maken voor sporten. Toch krijg je van sporten meer energie, een betere conditie, een beter geheugen, minder stress en daardoor ook een beter humeur. Sporten vergroot je mentale en fysieke weerbaarheid en studeren gaat makkelijker als je in goede conditie bent en lekker in je vel zit.

Zwemmen is net als bijvoorbeeld hardlopen en fietsen, een cardiosport. Bovendien is zwemmen een echte ‘allround’ sport voor je hele lichaam omdat je vrijwel alle spiergroepen gebruikt. Omdat je door het water ‘gedragen’, wordt train je je spieren evenwichtig en is het veel minder blessuregevoelig dan andere sporten.

Deventer heeft met twee binnenzwembaden en een buitenzwembad uitstekende zwemfaciliteiten. Daarnaast heeft onze vereniging de IJsel veel badwater en trainingsuren, zodat er op vrijwel elke dag van de week gezwommen kan worden. Met elk zwemniveau kan je bij ons terecht, van kruk tot crack.

Instructie Master/Studenten - © BOB photo experience

Kosten

Sporten kan duur zijn, maar als student krijg je bij zwemclub de IJsel een flinke korting op je contributie. Speciaal voor studenten hanteren we een verlaagd contributietarief en betaal je maar 10 euro per maand. Het zwemseizoen duurt 10 maanden; in de maanden juli en augustus is er in verband met de zomervakantie geen badwater, en dus ook geen contributie. Bovenop de maandcontributie komt nog wel een jaarlijkse bijdrage van 15 euro, waarmee je als lid wordt ingeschreven bij de KNZB en net zoals alle verenigingsleden, collectief verzekerd bent. Tenslotte zijn wij flexibel in het opzeggen.

Je kan per maand opzeggen dus zit je als student niet vast aan een jaarabonnement. Wel geldt een opzegtermijn van 1 maand voor alle leden.

Trainingstijden en locatie

Tijdens de zwemtraining wordt gewerkt aan de conditie en aan de techniek onder deskundige en enthousiaste begeleiding van onze trainers. Er staat daarom ook altijd een trainer aan het bad. Je moet natuurlijk wel zelfstandig kunnen zwemmen, maar je hoeft niet alle slagen te beheersen om gewoon mee te kunnen doen. Zwemmers worden ingedeeld per baan op een vergelijkbaar zwemniveau en er wordt door de trainers altijd rekening gehouden met je niveau en ambitie. Studenten mogen in principe maximaal twee keer per week komen zwemmen.

DatumTijdZwembadGroep
Maandag19:45 – 20:45BorgelerbadMasters + studenten
Woensdag19:45 – 20:45BorgelerbadMasters + studenten
Donderdag19:45 – 20:45BorgelerbadMasters + studenten
Vrijdag06:00 – 07:00De SchegAlle leden
Zondag08:30 – 09:30BorgelerbadMasters + studenten