Zwemdiploma’s halen

Voor onze jonge sporters is er recreatief en educatief zwemmen (REZ). Het doel van het recreatieve zwemmen is werken aan een goede conditie en ontspanning. Zodra je een A-diploma hebt, kun je beginnen bij de REZ. Bij de REZ kun je de volgende diploma’s halen:

B-Diploma

Met Zwemdiploma B krijgt je kind een betere zwem conditie en de vaardigheden om op een veilige manier te bewegen en te recreëren in het zwembad.

C-Diploma

Met Zwemdiploma C krijgt je kind een zeer goede zwem conditie en de vaardigheden om in open water zonder stroming of grote golfslag te zwemmen.

Sterren

Na diploma B en C zijn er nog vijf vervolg diploma’s te behalen (5 sterren). De zwemtechnieken worden uitgebreid en er wordt kennis gemaakt met wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo.

Snorkelen

Ook kunnen kinderen nog een snorkel diploma halen.

Naast de verschillende diploma’s kunnen onze jonge sporters ook kennis maken met alle takken van de zwemsport binnen ‘de IJsel’ zoals wedstrijdzwemmen, synchroon zwemmen en waterpolo.

Door de nauwe samenwerking tussen de afdelingen is de doorstroming van jeugdige zwemmers naar hun favoriete zwemdiscipline makkelijk en laagdrempelig. Het is ook mogelijk om aan meerdere zwemdisciplines tegelijkertijd deel te nemen. 

De trainingen gaan door in de herfst-, krokus (voorjaars) en meivakantie. In de kerst- en zomervakantie trainen we niet.

 

Reddend zwemmen - © BOB photo experience
Wanneer zwemmen de jonge sporters?

DatumTijdZwembadGroep
Maandag18:15 – 19:00De SchegSnorkelen
Woensdag18:15 – 19:00BorgelerbadB/C + ster 1 + ster 2
Woensdag19:00 – 19:45BorgelerbadSter 3 + 4 + 5

Masterzwemmen

Kan je zwemmen, maar zou je graag eens goed “borstcrawl” willen leren zwemmen? Of wil je je conditie verbeteren? Of zou je graag een andere slag leren, zoals schoolslag, rugslag of misschien zelfs vlinder? Of kan je aardig doorzwemmen en zwem je bij het banenzwemmen iedereen in de weg? Dan is Masterzwemmen misschien wat voor jou! Bij Masterzwemmen (alle leeftijden vanaf 20 jaar) wordt gewerkt aan conditie en techniek. Dit gebeurt onder deskundige en enthousiaste begeleiding van onze trainers.

 De IJsel heeft een grote en enthousiaste groep Masterzwemmers van ruim 60 leden.

Zwemmen is net als bijvoorbeeld hardlopen en fietsen, een cardiosport. Bovendien is zwemmen een echte ‘allround’ sport voor je hele lichaam omdat je vrijwel alle spiergroepen gebruikt. Het is veel minder blessuregevoelig dan andere sporten omdat je door het water ‘gedragen’ wordt en je je spieren evenwichtig belast. Op deze manier kan iedereen tot op hoge leeftijd de zwemsport beoefenen. Dat maakt zwemmen een van de meeste gezonde sporten voor alle leeftijden.

Master zwemmen - © BOB photo experience

Training

Tijdens de zwemtraining wordt gewerkt aan de conditie en aan de techniek onder deskundige en enthousiaste begeleiding van onze trainers. Er staat daarom ook altijd een trainer aan het bad. Je moet natuurlijk wel zelfstandig kunnen zwemmen, maar je hoeft niet alle slagen te beheersen om gewoon mee te kunnen doen. Zwemmers worden ingedeeld per baan op een vergelijkbaar zwemniveau en er wordt door de trainers altijd rekening gehouden met je niveau en ambitie. Met elk zwemniveau kan je bij ons terecht, van kruk tot crack!

Deventer heeft met twee binnenzwembaden en een buitenzwembad uitstekende zwemfaciliteiten. Daarnaast heeft onze vereniging voor de masters veel badwater en trainingsuren, zodat er op vrijwel elke dag van de week gezwommen kan worden.

De zwemtijden voor ‘masterzwemmen’ zijn:

DatumTijdZwembadGroep
Maandag19:45 – 20:45BorgelerbadMasters + studenten
Woensdag19:45 – 20:45BorgelerbadMasters + studenten
Donderdag19:45 – 20:45BorgelerbadMasters + studenten
Vrijdag06:00 – 07:00De SchegAlle leden
Zondag08:30 – 09:30BorgelerbadMasters + studenten

*Masterzwemmers en studenten mogen in principe maximaal twee keer per week komen zwemmen.

Zwembaden

Borgeler Bad

De Scheg