Diploma /Master/REZ

Recreatief en educatief zwemmen Diploma Zwemmen

Binnen de afdeling ‘recreatief en educatief zwemmen’ (afgekort REZ) is heel veel mogelijk. Tevens is er, naast het behalen van een diploma, de mogelijkheid zonder meerprijs een andere watersport te gaan doen die je leuk lijkt*.

Het sterke punt van ‘de IJsel’ is dat we een heleboel in huis hebben. Zie hiervoor de pagina’s van de verschillende afdelingen. Hieronder een klein overzicht van de mogelijkheden binnen de afdeling REZ.

Diplomazwemmen

Sinds 1998 kent het diploma zwemmen een nieuwe opzet; namelijk het zwem ABC Bij deze aanpak staan niet alleen de zwemslagen centraal maar vooral ook leren de kinderen bewegen en springen in het water, drijven, kopje ondergaan en uit het water klimmen. Na het zwem ABC kunnen de kinderen 5 vervolg diploma’s (sterren) halen. Hier wordt gewerkt aan de uitbreiding van de afstand van de slagen en maken de kinderen kennis met alle takken van de zwemsport binnen ‘de IJsel’ zoals wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo. Ook kunnen kinderen na hun C nog één snorkel en een survival diploma halen

Masterzwemmen

Onder deskundige leiding wordt er bij het masterzwemmen enthousiast gewerkt aan de zo nodige conditie. De leeftijden in de verschillende groepen lopen van ongeveer 16 tot 75 jaar uiteen. Op deze manier kan men tot op hoge leeftijd deze sport beoefenen, in de praktijk blijkt dat blessures bijna niet voorkomen.

De Masterzwemmers kunnen dan zwemmen op:

• Basis zwemuren voor alle Master:
    • Maandag (Scheg) 18:30 – 19:00 uur beperkte ruimte 2 banen
    • Woensdag (Borgelerbad) 19:30 – 20:30 uur.
    • Donderdag (Borgelerbad) 19:30 -20:30 uur
    • Zondag (Borgelerbad) 09:00 -10:00 uur.
  • Extra mogelijkheden voor Masterzwemmers met KNZB-startlicentie
    • Dinsdag (Borgelerbad) 18:00 – 19:30 uur.
    • Woensdag (Scheg) 18:30 – 20:00 uur..

je mag maximaal 2 keer in de week komen zwemmen

begin je bij de afdeling REZ van ‘de IJsel  CQ  Diplomazwemmen

Diplomazwemmen: Zodra je het A-diploma hebt behaald kun je beginnen met het diplomazwemmen (vanzelfsprekend allereerst voor je B-diploma). De IJsel geeft dus geen lessen voor het A-diploma. Er zijn overigens geen leeftijdseisen, de groep bestaat wel hoofdzakelijk uit kinderen. Er is een aparte groep voor volwassenen die verbetering in hun slagen wil aanbrengen.

Wat is de zwemuitrusting?

Tijdens de trainingen, wedstrijden en afzwemmen draag je een zwembroek of bikini / badpak. Bij diplomazwemmen zul je bij het afzwemmen ook met (oude) kleren aan moeten zwemmen, een zwembrilletje is niet toegestaan. Bij jeugdzwemmen en trimzwemmen mag een zwembril wel. Zwemslippers zijn natuurlijk ook altijd handig. Bij het snorkelen behoort men zwemvliezen en een duikbril met snorkel te hebben.

Ik heb een andere vraag over REZ

Dan kunt u contact opnemen

Annemarie Wijnberg

Veenweg 52