Zwemdiploma’s  halen

Zodra je een A-diploma hebt kun je beginnen bij de REZ met het diploma zwemmen  vanzelfsprekend haal je dan eerst je B-diploma en dan je C-diploma bij de REZ.

voordat je verder kunt met de vervolg Diploma’s

De IJsel geeft dus geen lessen voor het A-diploma.Er zijn overigens geen leeftijdseisen, de groep bestaat wel hoofdzakelijk uit kinderen.

Er is een tevens aparte groep voor volwassenen die verbetering van  hun slagen willen leren.

 

Na je  zwemdiploma  ABC of Superspetters kunnen de kinderen nog 5 vervolg diploma’s (sterren) halen. Hier wordt gewerkt aan de uitbreiding van de afstand van de slagen en maken de kinderen kennis met alle takken van de zwemsport binnen ‘de IJsel’ zoals wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo. Ook kunnen kinderen na hun C of Superspetters nog één snorkel en een survival diploma halen.

 

Masterzwemmen

Onder deskundige leiding wordt er bij het masterzwemmen enthousiast gewerkt aan de zo nodige conditie. De leeftijden in de verschillende groepen lopen van ongeveer 16 tot 75 jaar uiteen. Op deze manier kan men tot op hoge leeftijd deze sport beoefenen, in de praktijk blijkt dat blessures bijna niet voorkomen.

De Masterzwemmers kunnen dan zwemmen op:

 • Basis zwemuren voor alle Master:
  • Maandag (Scheg) 18:30 – 19:00 uur beperkte ruimte 2 banen
  • Woensdag (Borgelerbad) 19:30 – 20:30 uur.
  • Donderdag (Borgelerbad) 19:30 -20:30 uur
  • Zondag (Borgelerbad) 09:00 -10:00 uur.
 • Extra mogelijkheden voor Masterzwemmers met KNZB-startlicentie
  • Dinsdag (Borgelerbad) 18:00 – 19:30 uur.
  • Woensdag (Scheg) 18:30 – 20:00 uur..

je mag maximaal 2 keer in de week komen zwemmen

 

Diplomazwemmen: Zodra je het A-diploma hebt behaald kun je beginnen met het diplomazwemmen (vanzelfsprekend allereerst voor je B-diploma). De IJsel geeft dus geen lessen voor het A-diploma. Er zijn overigens geen leeftijdseisen, de groep bestaat wel hoofdzakelijk uit kinderen. Er is een aparte groep voor volwassenen die verbetering in hun slagen wil aanbrengen.

 

Ik heb een andere vraag over REZ

Dan kunt u contact opnemen

Annemarie Wijnberg


Veenweg 52
 7416 bd Deventer

0570 630267